Brendovi koriste eko proizvode i tisak za održivost i privlačenje ekološki osviještenih potrošača

U današnjem svijetu gdje se sve više ljudi okreće održivom načinu života, brendovi su prepoznali priliku za privlačenje ekološki osviještenih potrošača. Jedan od ključnih načina na koje to čine je putem eko proizvoda i tiska. Evo nekoliko primjera kako brendovi koriste ovu strategiju za isticanje svoje održivosti i privlačenje kupaca: 

1. Eko-friendly Ambalaža 

Mnogi brendovi sve više prepoznaju važnost eko-friendly ambalaže. Koristeći reciklirane materijale, biorazgradive opcije ili smanjenje nepotrebnog otpada u ambalaži, brendovi ne samo da štede resurse, već i privlače pažnju ekoloških potrošača. Na primjer, kompanija Lush, poznata po proizvodima za njegu tijela, koristi minimalnu ambalažu i promovira recikliranje svojih posuda. 

2. Certifikati za Ekološke Proizvode 

Certifikati poput FSC (Forest Stewardship Council) i EU Ecolabel postaju sve značajniji. Brendovi koji dobiju ove certifikate pokazuju svoju predanost održivosti i kvaliteti proizvoda. Na primjer, marka organske odjeće Patagonia često ističe svoj FSC certifikat kako bi potrošačima osigurala da je njihova odjeća proizvedena od održivih izvora. 

3. Društvene Mreže i Digitalni Marketing 

Brendovi se sve više oslanjaju na društvene mreže i digitalni marketing kako bi komunicirali svoje ekološke napore. Kroz objave na društvenim mrežama, priče i videozapise, brendovi privlače ekološki osviještene potrošače. Na primjer, kompanija Toms Shoes koristi svoje društvene mreže kako bi podijelila priče o donacijama obuće potrebitima, stvarajući emocionalnu vezu s ekološkim potrošačima. 

4. Inovativni Tisak 

Inovativni tisak je također ključan u privlačenju pozornosti potrošača. Brendovi često koriste tisak na recikliranim ili eko-friendly materijalima kako bi istaknuli svoju održivost. Također, kreativni dizajn tiska može privući pozornost i doprinijeti prepoznatljivosti brenda. 

5. Eko-friendly Proizvodi 

Brendovi razvijaju proizvode koji imaju manji ekološki otisak. To uključuje proizvode koji štede energiju, koriste obnovljive izvore energije ili su dizajnirani za dugotrajnu upotrebu. Primjerice, kompanija Tesla proizvodi električne automobile koji smanjuju emisije stakleničkih plinova i promovira čistu energiju. 

Ovo su samo neki od načina na koje brendovi koriste eko proizvode i tisak kako bi istaknuli svoju održivost i privukli ekološki osviještene potrošače. Održivost više nije samo trend, već postaje ključna komponenta poslovanja koja pomaže brendovima graditi pozitivnu reputaciju i osvajati lojalne kupce.

Ovi brendovi pokazuju da se održivost može integrirati u različite industrije i da se potrošači sve više okreću markama koje prepoznaju važnost ekološke svijesti.

Patagonia: Ova poznata marka outdoor odjeće i opreme dugogodišnji je lider u održivosti. Patagonia ne samo da koristi eko-friendly materijale za svoje proizvode, već i potiče potrošače na popravak i recikliranje odjeće putem svoje inicijative “Worn Wear”. 

Tesla: Automobilski gigant Tesla često se povezuje s održivošću jer se njegovi električni automobili smatraju alternativom vozilima s unutarnjim izgaranjem i pridonose smanjenju emisija stakleničkih plinova. 

Ben & Jerry’s: Ova popularna sladoledna tvrtka aktivno podržava održive prakse u poljoprivredi i koristi Fair Trade sastojke. Također se zalaže za zaštitu okoliša i društvene promjene putem svojih kampanja. 

IKEA: Ova švedska kućna oprema i namještaj marka posvećena je održivosti. Ikea se zalaže za korištenje obnovljivih materijala i energije te za recikliranje proizvoda putem svoje inicijative “IKEA Circular”. 

Unilever: Ovaj globalni koncern za prehrambene proizvode i higijenu postavio je ambiciozne ciljeve održivosti, uključujući nultu neto emisiju stakleničkih plinova do 2039. godine i ambiciju da svi njihovi proizvodi koriste reciklirane ili obnovljive materijale do 2030. godine. 

The Body Shop: Ova marka kozmetike naglašava svoju etičku i održivu proizvodnju te se zalaže za zaštitu okoliša i ljudskih prava. Također se protivi testiranju na životinjama.

Ecover: Ova tvrtka proizvodi ekološki prihvatljive deterdžente i proizvode za čišćenje koji su biorazgradivi i ne štete okolišu. Također koristi recikliranu plastiku za ambalažu. 

TOMS: Ova marka obuće poznata je po svom modelu “One for One”, gdje za svaki prodani proizvod doniraju par cipela ili pomažu drugoj potrebnoj osobi. Također se zalažu za održivost i etičku proizvodnju. 

Seventh Generation: Ova tvrtka specijalizirana za proizvode za čišćenje i osobnu njegu ističe svoje eko-friendly proizvode bez štetnih kemikalija i ambalažu koja je reciklirana ili biorazgradiva. 

Adidas: Ova sportska marka razvija tenisice i odjeću izrađene od recikliranih materijala kao što su plastične boce i morski otpad, s ciljem smanjenja otpada i podrške očuvanju okoliša.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost ACT PRINTLAB d.o.o.

Mitovi i činjenice o tisku i papiru

U današnjem digitaliziranom svijetu u kojem su informacije dostupne temeljem samo jednog klika, zaboravljamo koliko je važna uloga papira i tiska. Važno je znati da

Ambalaža kao okvir za Vašu fotografiju!?

Sljedeći našu filozofiju održivog dizajna kod osmišljavanja EKOTEKE posebnu pažnju posvetili smo dizajnu ambalaže. Nismo željeli da Ekoteka bude samo još jedan proizvod upakiran u

Prijava na newsletter