NAŠA PRIČA

EKOTEKA je inovativan i višestruko nagrađivan brand dizajnerskih proizvoda koji su nastali spajanjem otpadnog tekstila, recikliranog papira i organskih materijala. Osmišljeni su s ciljem da budu u potpunosti iskoristivi te da se u njihovoj proizvodnji koristi što više odbačenih i starih materijala.

EKOTEKA proizvodima smanjujemo ekološki otisak i brinemo za naš planet Zemlju. Hvala vam što aktivno podržavate održivu priču i doprinosite smanjenju onečišćenja i zagađenja.

Ne želimo proizvode upakirane u zgodnu ambalažu s lijepo dizajniranim etiketama kod kojih će i ambalaža i etiketa biti suvišne te će puniti vaše vreće za smeće. Želimo proizvode koji će biti ekološki, čija će i proizvodnja i uporaba biti protivne potrošačkoj kulturi i stilu života “kupi i baci”! To je cijela filozofija recikliranih proizvoda.

OTPADNI TEKSTIL
Korištenjem otpadnog tekstila smanjujemo količine smeća koje svakodnevno stvaramo. Tekstil na koricama EKO TEKE i EKO BLOKA bio je svojedobno višak i roba s greškom namijenjena smeću. Također, ovo je tekstil dobiven iz bačenih košulja, poderanih hlača, premalih majica, haljina iz mladosti i kuhinjskih krpa, a skrojen i pažljivo odabran uz pomoć dizajnera u društvenom poduzeću Humana Nova.

RECIKLIRANI PAPIR
Ljepenka na kojoj se nalazi tekstil izrađena je od 100% recikliranog papira. Papir korišten za izradu naših proizvoda reciklirani je papir Nautilus primjeren grafičkim rabotama.

BOJE
U proizvodnji koristimo boje Greentec Sheetfed offset baziranu na biljnim uljima, a karakteristična zbog svog visokog sjaja i otpornosti na trošenje.

Prijava na newsletter