Održivi lanac opskrbe

Distribucija ima veliki utjecaj na ekološki otisak proizvoda ili usluge. Optimizacija distribucijskih sustava i prometne infrastrukture, višekratna ambalaža i smanjena količina otpadne ambalaže čine veliku razliku.

Održiva distribucija
Poboljšan logistički transport, razmjena robe između dobavljača i kupca uz najmanji mogući ekološki i društveni utjecaj. Održiva distribucija uključuje cijeli proces od skladištenja, obrade narudžbe, pakiranja, utovara u vozila do isporuke kupcu i vraćanja iskorištene ambalaže.

Optimizirana prometna infrastruktura
Lokalnom proizvodnjom i distribucijom može se smanjiti udaljenost koju proizvodi prijeđu. Lokalizirajte održive lance opskrbe. Optimizirajte opterećenje vozila i implementirajte inteligentne sustave upravljanja prijevozom. Razmislite o čišćim, energetski učinkovitim i fleksibilnijim načinima prijevoza. Koristite kamione s manjom emisijom, automobile na struju, dronove i autonomne automobile.

Prodaja i marketing
Naglasite “zeleno” u marketingu kako biste generirali i povećali kupnju. Profilirajte svoje poslovanje te istaknite svoj stav – “Održivost je kvaliteta koja vašim klijentima pruža bolje iskustvo”

Cirkularni lanac opskrbe 
Suradnja unutar opskrbnog lanca je ključna – u oba smjera. Razmislite o cijelom lancu opskrbe i novim poslovnim modelima. Iskorištena ambalaža, neprodani proizvode i proizvodi na kraju životnog vijeka moraju se zbrinuti kako bi materijali i komponente bili dostupni za recikliranje ili ponovnu upotrebu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost ACT PRINTLAB d.o.o.

Utjecaj recikliranja papira na okoliš

Recikliranje papira igra ključnu ulogu u očuvanju okoliša, s obzirom na to da je papir jedan od najčešćih materijala koji se koriste u svakodnevnom životu.

Prijava na newsletter