Održivi lanac opskrbe

Distribucija ima veliki utjecaj na ekološki otisak proizvoda ili usluge. Optimizacija distribucijskih sustava i prometne infrastrukture, višekratna ambalaža i smanjena količina otpadne ambalaže čine veliku razliku.

Održiva distribucija
Poboljšan logistički transport, razmjena robe između dobavljača i kupca uz najmanji mogući ekološki i društveni utjecaj. Održiva distribucija uključuje cijeli proces od skladištenja, obrade narudžbe, pakiranja, utovara u vozila do isporuke kupcu i vraćanja iskorištene ambalaže.

Optimizirana prometna infrastruktura
Lokalnom proizvodnjom i distribucijom može se smanjiti udaljenost koju proizvodi prijeđu. Lokalizirajte održive lance opskrbe. Optimizirajte opterećenje vozila i implementirajte inteligentne sustave upravljanja prijevozom. Razmislite o čišćim, energetski učinkovitim i fleksibilnijim načinima prijevoza. Koristite kamione s manjom emisijom, automobile na struju, dronove i autonomne automobile.

Prodaja i marketing
Naglasite “zeleno” u marketingu kako biste generirali i povećali kupnju. Profilirajte svoje poslovanje te istaknite svoj stav – “Održivost je kvaliteta koja vašim klijentima pruža bolje iskustvo”

Cirkularni lanac opskrbe 
Suradnja unutar opskrbnog lanca je ključna – u oba smjera. Razmislite o cijelom lancu opskrbe i novim poslovnim modelima. Iskorištena ambalaža, neprodani proizvode i proizvodi na kraju životnog vijeka moraju se zbrinuti kako bi materijali i komponente bili dostupni za recikliranje ili ponovnu upotrebu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost ACT PRINTLAB d.o.o.

Mitovi i činjenice o tisku i papiru

U današnjem digitaliziranom svijetu u kojem su informacije dostupne temeljem samo jednog klika, zaboravljamo koliko je važna uloga papira i tiska. Važno je znati da

Prijava na newsletter