Održivo pakiranje

Kakvo je pakiranje potrebno?
Ključno je razumijevanje potrebe kupaca. Uzmite u obzir funkciju i vrstu proizvoda.

Odaberite prave materijale
Minimizirajte i optimizirajte materijale za pakiranje. Smanjite otpad od ambalaže, koristite lagane materijale koji se mogu reciklirati, biorazgradive materijale koji se mogu kompostirati i materijale iz obnovljivih izvora. Izbjegavajte miješane ili kompozitne materijale te provjerite toksičnost materijala.

Smanjite količinu komponenti u pakiranju
Eliminirajte nepotrebno pakiranje, dodatne kutije ili slojeve. Smanjite upotrebu materijala, težinu i dimenzije kod pakiranja.

Ponovno korištenje
Koristite materijale iznova ako je to izvedivo, ponovno koristite ambalažu. Razmislite može li se isto pakiranje koristiti s drugim proizvodima? Učinite ambalažu funkcionalnom, dajte joj dodanu vrijednost i produžite joj životni vijek, na primjer za pohranu sitnica ili dijelova.

Inovacije
Iskoristite nove materijale i inovativne tehnologije te funkcionalno i pametno pakiranje.

Nakon upotrebe
Ponovno upotrijebite ambalažu. Reciklirajte materijale. Pakiranje se može sklopiti/spremiti kako bi se  uštedio prostor.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost ACT PRINTLAB d.o.o.

Mitovi i činjenice o tisku i papiru

U današnjem digitaliziranom svijetu u kojem su informacije dostupne temeljem samo jednog klika, zaboravljamo koliko je važna uloga papira i tiska. Važno je znati da

Prijava na newsletter